GALERIA RENDERS


Render significa reproducció o interpretació en anglès.
En arquitectura i interiorisme es diu render (o render arquitectònic) a la imatge en 3D d’un disseny arquitectònic realitzada per ordinador.
És una maqueta virtual del disseny arquitectònic, urbà, mobles o aspecte d’una reforma integral que es vol aconseguir, amb una perspectiva realista que permet la tecnologia en tercera dimensió.
El render es realitza per mitjà d’algoritmes necessaris per aconseguir una imatge a escala. Es fan servir tècniques com l’oclusió, la refracció, càustiques, etc. Ordenen els píxels de la imatge a crear de tal manera que sembla real.
El dissenyador de renders ha de tenir en compte aspectes reals per plasmar en el projecte respectant els estàndards reals com el comportament de la llum, jocs d’ombres, l’ambient, l’enfocament i l’assemblatge dels elements i figures. Actualment fins i tot es poden crear renders per veure la textura de maons o materials a utilitzar en l’obra o reforma.
Els programes informàtics més utilitzats per a realitzar renders d’arquitectura són: trueSpace, Texporter, 3Delight, Artlantis render, Cosmos4D.
Els renders són dissenyats per arquitectes, aparelladors, interioristes o per dissenyadors especialitzats en 3D. El cost d’un o diversos renders per a un projecte arquitectònic moltes vegades (depèn el país) es cobra per hora de treball del dissenyador i sovint el cost és força elevat.